Voeding & Afvallen

Succesvol afvallen doe je bij body&control

Salade voeding afvallen
Koken voeding afvallen

Een streng dieet werkt niet om af te vallen

Misschien ben jij ook al vaker vol goede moed begonnen aan een dieet. In het begin gaat het afvallen goed en verlies je gewicht.
Maar een streng of heel specifiek dieet, waarbij je bijvoorbeeld maar heel weinig calorieën mag hebben, is vaak niet vol te houden. Daardoor val je vroeg of laat terug in je oude gewoontes.

Het gevolg: je komt de verloren kilo’s weer aan. Bovendien kunnen strenge diëten er voor zorgen dat je tekorten aan bepaalde voedingsstoffen krijgt.
De getallen liegen er niet om. Van de mensen die aan een dieet beginnen, komt 80-95% weer terug op hetzelfde of zelfs een zwaarder gewicht.
Op dieet gaan, of lijnen werkt niet als je blijvend wilt afvallen. Het werkt tijdelijk, maar uiteindelijk is al dat gejojo in gewicht alleen maar slecht voor je gezondheid en je zelfvertrouwen.

Succesvol afvallen

We begonnen met de boodschap dat een dieet niet werkt om af te vallen. Voeding en leefstijl aanpassingen werken wel! Je voedingspatroon en leefstijl hebben veel invloed op je gewicht. Natuurlijk spelen genen ook een rol, maar veel minder dan mensen vaak denken Wat je op een dag eet en drinkt, hoeveel je slaapt, beweegt en ontspant bepalen voor een heel groot deel hoeveel lichaamsvet je hebt en hoe zwaar je bent Natuurlijk is het niet altijd makkelijk. We leven in een obesogene wereld, oftewel een omgeving die mensen stimuleert om te veel te eten en daarnaast te weinig te bewegen. En je zult wellicht nog de drang voelen naar zoet, zout, hartig en je favoriete ongezonde lekkernijen.
Daardoor kan afvallen een uitdaging zijn. Wij kunnen jou daarbij begeleiden.

Afvallen
Voeding orthomoleculair

Orthomoleculair: Overgewicht, maar afvallen lukt niet!

In mijn praktijk hoor ik vaak dat mensen al van alles geprobeerd hebben om af te vallen. Elke poging, het gewicht binnen gezonde normen te houden, mislukt. Met een orthomoleculair voedingsadvies kan ik deze mensen de nodige handvatten geven om het lichaam zichzelf weer te laten herstellen. Het klinkt veel erger dan het is, het is namelijk simpelweg de juiste (normale) voeding nemen!

Doordat je vooral onbewerkte en natuurlijke producten neemt zal je lichaam gezonder worden. Een gezond lichaam is een slank lichaam. Je zult dus gewicht verliezen als je jouw voedingspatroon gezonder maakt. Je kunt eenvoudig afvallen als je jouw voedingspatroon op essentiële punten aanpast. Veel meer goede plantaardige oliën en weinig of geen koolhydraten, behalve die uit groente en fruit.

Meer weten
VYTAL app mock-up

Ervaar de voedingsapp VYTAL!

Vind jij het lastig om je huidige, misschien wel ongezonde, voedingspatroon te doorbreken en zoekje daarvoor een makkelijke oplossing? Of wil je niet na hoeven denken over wat je nu weer eens moet gaan eten? Ervaar de voedingsapp VYTAL!
Je leert op een leuke, makkelijke en verantwoorde manier met je voedingspatroon om te gaan. Geenstreng dieet en vooral heel lekker kunnen blijven eten. Wij begeleiden je hierbij en zorgen ervoor datje je doelstelling gaat bereiken. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op voor meer informatie!

Neem contact op

Meer dan alleen drankjes, poeders of pillen

Sportvoeding is meer dan alleen drankjes, poeders of pillen; het is een op maat gemaakt voedingsplan voor het optimaliseren van de voeding bij sporters. Er wordt gekeken naar de verdeling van de hoeveelheid voedingsstoffen in de voeding, zoals koolhydraten, eiwitten en vetten, maar ook naar vitamines en mineralen. Hoeveel is er nodig en hoe kan men dat bereiken? Daarbij wordt gekeken naar de timing van de maaltijden en het gebruik van voedingssupplementen. Een voedingsschema hoort volledig aangepast te zijn aan de behoefte van de sporter.

Een sporter heeft goede (sport)voeding nodig wanneer hij/zij een topprestaties wil leveren, langer en intensiever wil trainen, een wedstrijd zonder problemen wil spelen of sneller wil herstellen na een zware inspanning. Wat goede (sport)voeding is, verschilt per individu. De juiste voeding hangt af van de duur en intensiteit van de sport, de trainingstijden, het gewenste vetpercentage en het sportseizoen. Er bestaat dus niet zoiets als de sportvoeding.

Het uitgebreide sportvoedingsadvies bestaat uit:

  • Persoonlijk gesprek over o.a. eetgewoontes, trainingsintensiteit, trainingsomvang, wedstrijden, ambities en klachten tijdens het sporten
  • Meting van gewicht en vetpercentage;
  • Berekening van voedingsinname (energie, eiwit, vet, koolhydraten, vitamines en mineralen);
  • Analyse van behoefte aan voedingstoffen tijdens trainingen, wedstrijden en rustdagen;
  • Praktisch sportvoedingsadvies voor trainingsdagen, rustdagen en voeding voor, tijdens en na de wedstrijd;
  • Suggesties om klachten tijdens het sporten te verhelpen

Voeding en de overgang

Veel vrouwen in de overgang komen aan of hebben moeite om hun gewicht stabiel te houden. Daarbij kunnen veranderende hormonen allerlei klachten veroorzaken. Het juiste voedingsadvies helpt klachten zoals, opvliegers, stemmingswisselingen, nachtzweten en slecht slapen te verminderen en helpt u op gewicht te blijven. Samen gaan we op zoek om de juiste balans te vinden!

Ongewenste extra kilo’s tijdens de overgang

Tijdens de overgang kun je ineens veel makkelijker aankomen dan voorheen of heb je meer moeite om op gewicht te blijven. Daarbij ontstaan er rond je middel vaak vetrolletjes die er eerst niet waren. Dat kan erg vervelend zijn: je lichaam verandert en niet altijd op zo’n manier dat je er blij mee bent.

Afvallen tijdens de overgang?

Dat kan, maar het gaat zeker minder makkelijk! Een goed advies is belangrijk wil je kunnen afvallen. Belangrijk vooral omdat je niet alleen wilt afvallen en de kilo’s eraf wilt houden, maar ook omdat je gezond wilt blijven. Voldoende eiwitten, goede vetten, voedingsvezels zijn belangrijk voor een gezond voedingspatroon.

Overgangsklachten en voeding

Een gezond voedingspatroon met veel vitamines en mineralen en een gezonde levensstijl zijn de belangrijkste ingrediënten voor een gezonde hormoonhuishouding en zo min mogelijk overgangsklachten (opvliegers, stemmingswisselingen, slecht slapen). Naast gezonde voeding helpt het ook om regelmatig te bewegen.

Belangrijke voedingsmiddelen tijdens de overgang

Fyto-oestrogenen, de juiste vetten, jodiumrijke voedingsmiddelen en een aantal groenten vormen belangrijke schakels in een goede voeding bij de overgang. Is bovenstaand verhaal herkenbaar, maak een afspraak en kijk wat wij voor je kunnen betekenen.